preloader
icon
Този сайт използва бисквитки, за да подобри сърфирането ти. Научи повече

Menada winery

background

проверка на възраст

Имате ли навършени 18 години? Съжаляваме, за да разгледате страницата, трябва да имате навършени 18 години.
Entering the site you agree with our terms and conditions and cookie policy
label
label
logo
Est.1901.
En
Меню
leaf
grape

Menada winery

Вина, вдъхновени от теб!

Добре дошли в „Менада“ – една от най-старите български винарни

Стремим се да произвеждаме вино, което съчетава традициите и иновативния подход, без да правим компромиси с високото качество на напитката.

Новото лице на Менада
bottle
bottle
bottle
bottle
bottle
bottle
bottle
bottle
Революция в дизайна. Традиция в качеството

За да бъде още по-близо до хората на днешния ден, любимата на поколения българи MENADA излезна от рамките си, за да се появи отново в изцяло нова визия - смела, модерна, отличима.

80%

собствено грозде, използвано в процеса на производство на вино

Сортовете грозде са внимателно подбрани в зависимост от характеристиките на региона

20 милиона бутилки bottles годишно
8000тона

произведено вино годишно

grape
grape
leaf

„Домейн Менада“ е създадена през 1901 г. и се намира в централната част на Южна България, в район, известен като Тракийската низина. Избата разполага с площ от над 426 хектара лозя и е един от водещите производители на висококачествени вина и спиртни напитки в страната.

Винарната „Домейн Менада“ повече от век произвежда свежи вина. Компанията е създадена през 1901 г. като кооператив „Лоза“. През 2002 г. „Домейн Менада“ става част от френското холдингово дружество Belvedere Group (което през юли 2015 г. е преименувано на Marie Brizard Wine & Spirits Bulgaria).

bottle
logo
Inovino

InoVino е незабравимо.Неизменна част от личния ни ритуал, то е добрият завършек на всеки ден – чаша хубаво вино, с което да празнуваме и малките, и големите победи.

bottle
logo
Tcherga

Tcherga04 е виното на модерния градски човек - в минало, настояще и бъдеще - то е духът на България в чаша вино. Чаша вино, събрала уникален букет от сортове, които да разкрият многообразието и пъстротата на българската душа.

symbol
bottle
logo
Menada

Съвременна, но винаги съчетаваща в себе си добрия вкус и качество, с които се е доказала, Menada e наследник на дълговечни традиции. Сега преобразена и нова наглед, за нея важи максимата, че същественото е всъщност скрито за очите - в нашия случай, в бутилката.

За региона

Климатът и разнообразието на почвите в района на Стара Загора предоставят големи възможности за лозарство и производство на вино.

Нашата винарна се радва на отлични природни и климатични условия за отглеждането както на по-екзотичните международни, така и на традиционните местни сортове грозде.

Специални сортове:

  • Каберне совиньон
  • Мерло
  • Рубин
  • Мавруд
map
background
Качествени вина от Тракийската низина
glass

Вино & Начин на живот

От незапомнени времена виното се възприема като част от културата и е траен символ на хубавия живот. Ролята на виното се развива през вековете и напитката се превръща в културно допълнение към храната и към комфорта на общуването, съвместимо със здравословния начин на живот.

Изкуството на лозарството и винопроизводството също се развива. Въпреки това в този дълъг исторически път едно нещо остава непроменено и никога не е било пренебрегвано: връзката на виното с гастрономията, историята и традицията, с местните качествени продукти и с достойните социални отношения.

Нашите рецепти
Коктейл с краставица
Сангрия с диня и малина
wine